Over Marleens Bureau

Mijn ervaring

Na mijn studie taalbeheersing/communicatiekunde (specialisatie Voorlichtingsteksten) aan de Universiteit Utrecht begon ik al snel als tekstschrijver. Een dynamisch vak, dat ik inmiddels zo’n 20 jaar beoefen. Ik werk in opdracht voor overheden, bedrijven en andere organisaties.

Mijn vakgebied

Mijn vakgebied heeft zich de afgelopen twintig jaar enorm ontwikkeld. De digitalisering bracht tal van nieuwe mogelijkheden voor contact tussen organisaties en hun doelgroepen. Nooit tevoren werd er zoveel tekst geproduceerd en gedeeld door organisaties. Dagelijks zet ik daar mijn kennis, ervaring en creativiteit voor in. Ik schrijf:

  • Corporate teksten die de profilering van de organisatie kracht bijzetten;
  • Informatieve teksten, die interne en externe relaties duidelijkheid brengen;
  • Overtuigende teksten, die (potentiële) klanten of andere stakeholders prikkelen om in actie te komen;
  • Instructieve teksten, die lezers precies laten weten hoe te handelen.

Mijn visie en mijn werk

Elke branche, elke sector heeft te maken met snelle veranderingen. Daarmee omgaan vereist lef: het lef om ergens voor te gaan staan, nieuwe wegen in te slaan, kleur te bekennen, visie en vakmanschap uit te dragen. Daar draag ik graag aan bij. Met treffende tekstproducties, in elke gewenste vorm. Ik schrijf veel en graag over vakmanschap (m/v), deskundigheid, diversiteit, integriteit, hulpverlening, zorg en veiligheid. Daarin zet ik de lezer centraal. In mijn visie is dat de beste manier om als organisatie overtuigend over het voetlicht te komen, online en offline.

Schriftelijke communicatie voor organisaties is een vak apart. Je hebt altijd te maken met interne en externe belanghebbenden en het belangenspel daartussen. Ik heb oog voor die belangen en ondersteun met schriftelijke communicatie die doel treft. 

Ik schrijf, redigeer, verzorg eind- en hoofdredactie en lever ideeën/concepten voor complete tekstproducties. Ook verzorg ik samen met andere creatieven en communicatiedeskundigen uit mijn netwerk complete (multimedia-)producties.

 Kennismaken of offerte aanvragen? Bel of mail gerust.